Van energie geven naar energie krijgen

Je baan opzeggen terwijl je nog niets anders hebt. Roy Kleijberg (41 jaar) deed het. Omdat hij wist dat hij een andere richting in wilde. Van een commerciële baan naar werk in de zorg waar hij mensen een mooie dag kan geven. En vooral: waar hijzelf energie van krijgt. Na een korte zoektocht heeft hij die gevonden. “Ik heb er ongelofelijk veel zin in.”

Zo’n jaar geleden kwam Roy thuis te zitten met mentale klachten. “Ik was manager van de binnendienst bij een installateur van zonnepanelen. Je kunt zeggen: ik gaf mensen energie, maar het werk trok alle energie uit me weg. Het zette me aan het denken: wie ben ik, wat wil ik? Ik wil iets voor mensen betekenen, ze een goed gevoel bezorgen.” Langzaam knapte hij op en ging hij in een re-integratietraject weer aan het werk vanuit huis. “Maar ik zag me niet terugkeren in mijn oude baan.”

Succesvolle banenmarkt
In goed overleg met zijn werkgever zei hij zijn baan op. Een risico, maar zegt Roy: “Er is werk zat, bovendien gaf het me een enorm gevoel van vrijheid om op zoek te gaan naar mijn droombaan. Voor mij was het geen sprong in het diepe, maar een manier om de eigen regie te behouden.” Roy volgde al een aantal zorgorganisaties op LinkedIn, toen hij een advertentie voor de banenmarkt ‘Zie jij jezelf in de zorg?’ bij Werkcentrum Zuid-Limburg voorbij zag komen. “Ik ben ernaartoe gegaan en heb met verschillende zorgorganisaties kennisgemaakt. Het waren heel fijne gesprekken, ik wist dat ik de goede keuze had gemaakt.”

Omgaan met mensen
Eén gesprek bleef Roy vooral bij, dat met mensen van Philadelphia, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. “Het ging om de functie van begeleider. Ik vind verzorgen prima, maar mijn sterke punt ligt in de omgang met mensen. Als begeleider help je mensen om zo zelfstandig mogelijk te leven en hun gedrag positief te beïnvloeden. Dat spreekt me aan. Philadelphia is bovendien een grote organisatie met goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Het totaalplaatje klopte voor mij.”

Direct een klik
Roy liep een dag mee op een locatie in Heerlen en later nog een dag bij De Dem in Hoensbroek. “Daar wonen zo’n twintig mensen met een verstandelijke beperking. Ze hebben hun eigen appartement en er zijn gezellige ruimtes waar ze elkaar ontmoeten en onder begeleiding samen koken en eten. Laat koken nu net een grote hobby van me zijn.” Roy voelde zich direct welkom. “Eén cliënt vroeg of ik haar appartement wilde zien. Natuurlijk, zei ik. Toen ik terugkwam, stootte een begeleider me verrast aan: ‘Ze laat haar kamer nooit aan iemand zien’, zei ze. Dat was superfijn om te horen. Dat trekt je wel over de streep.”

Interne opleiding
En dus heeft Roy inmiddels een contract ondertekend bij Philadelphia. Hij gaat bij De Dem aan de slag als aspirant-leerling. Zijn eerste diensten heeft hij er al op zitten. In mei 2024 begint hij aan de opleiding tot begeleider. “Dat is een interne opleiding van 1,5 jaar. Ik ga een dag in de week naar school, de andere dagen werk ik. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Zie jij jezelf in de zorg?
Twijfel jij of werken in de sector zorg & welzijn iets voor jou is? Neem een kijkje op Zorg (werkcentrum-zuidlimburg.nl) en ontdek alles over het switchen naar deze mooie sector.

Werkcentrum Zuid-Limburg

Bekijk wat Werkcentrum Zuid-Limburg aan jou te bieden heeft.

LINDA

Mijn belofte aan jou:

Door de bomen het bos weer te zien. En regie te nemen op je eigen loopbaan! Concreet en stap voor stap.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

  • Regie pakken over je eigen loopbaanvraagstuk
  • Ontdekken wat je echt wilt
  • Je competenties in kaart brengen
  • Je talenten ontdekken of optimaliseren
  • Weten waar jij energie van krijgt
  • Regie nemen in het maken van EIGEN keuzes
  • Grenzen stellen in je werk
  • Een netwerk opbouwen
  • Stap voor stap begeleiding richting je doel


Ik begeleid je op jouw ontdekkingstocht met diverse methodes uit mijn coaching schatkist.

Als je eenmaal bemerkt dat je zelf je eigen koers bepaalt en dat ook niemand anders dan jij zelf hierin de regie heeft, geeft dit je veel keuzevrijheid en durf je daadwerkelijk stappen te zetten. 

Ralph

Mijn belofte aan jou:

In jouw zoektocht naar (ander) werk of (andere) opleiding beloof ik jou dat ik je stappen verder kan helpen in het beantwoorden van vragen en/ of behoeften. Soms kan ik dat zelf, soms ook niet. Zijn het specifieke vragen over bijvoorbeeld werk, dan wijs ik je graag door naar een professional die jou verder kan helpen. Maar als gids zorg ik wel dat je het goede pad kunt bewandelen!

MET WELKE VRAGEN KUN JE BIJ MIJ TERECHT?
Ik help jou graag als gids in het oerwoud van onderwijs en arbeidsmarkt. Vaak gaat het erom vooral duidelijkheid te krijgen in wat jouw precieze vraag en/ of behoefte is.

MIJN EIGEN ARBEIDSMARKTGIDS
Mijn expertise is vooral gericht op de combinatie van leren en werken. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan in het opzetten en inrichten van opleidingstrajecten en ben ook zeer diverse personen tegen gekomen. Zij hebben mij dan ook vaak geholpen om mijn eigen behoefte en vragen in kaart brengen. Ik ben zelf niet zo zeer geholpen door een bepaalde gids, maar ben door mijn ervaring wel wijzer geworden en weet grotendeels mijn weg te vinden naar mogelijkheden.

IK WOON IN DE REGIO
Sittard en ik werk in heel Zuid- Limburg.  Het liefst voer ik gesprekken één op één op locatie omdat ik dat het meest effectief vind. Maar als dat niet mogelijk is voer ik mijn gesprekken ook graag online via Teams.

Carin

Mijn belofte aan jou:

“Samen met jou ga ik, met heel veel geduld en aandacht voor jou op zoek naar het werk waar jij plezier in hebt.”

MET WELKE VRAGEN KUN JE BIJ MIJ TERECHT?
Natuurlijk met loopbaanvragen: wat wil ik, wie ben ik en waar vind ik het werk dat ik heel graag wil doen.

Tevens help ik met het verwerken van het ontslag, en ook help ik je als je in je werk tegen bepaalde dingen aanloopt en niet weet hoe je dit kunt aanpakken. Ook ben ik een kei in het begeleiden van werkstress!

Mariëlle

Mijn belofte aan jou:

Op het moment dat je je drijfveren kent en je motivatie hebt gevonden, gaan de stappen vanzelf, op je eigen tempo.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?
Je hebt een vraagstuk over een opleiding of een baan. Met mijn brede kennis van de arbeidsmarkt en een groot netwerk bestaande uit werkgevers en opleiders adviseer ik jou graag en help ik je een stap te zetten in de goede richting.

 

Eric

Mijn belofte aan jou:

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over werken en leren.

MET WELKE VRAGEN KUN JE BIJ MIJ TERECHT?
Zowel mijn collega’s als ik komen afhankelijk van jouw vraag in actie om een passende oplossing te vinden.  Jouw loopbaanvragen over werk, scholing, oriëntatie of een gezonde mix zijn bij ons in vertrouwde handen.

Van dinsdag t/m vrijdag word je ook zonder een afspraak te maken geholpen in het Werkcentrum in Maastricht.

Loop gerust eens bij ons binnen!

Ineke

Mijn belofte aan jou:

“Loopbaan ontwikkeling in samenhang met persoonlijke ontwikkeling. Jouw leven, jouw podium. Neem de regie, kom in actie, wees niet afwachtend. Grijp je kansen, eis je rollen op en speel de sterren van de hemel!”

MET WELKE VRAGEN KUN JE BIJ MIJ TERECHT?
Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Vaak op een kruispunt in je leven. Aan jou stel ik dan graag de vraag: wat durf je? Wie ben jij in de kern? We gaan antwoorden formuleren zodat je jouw kern ook daadwerkelijk kunt benutten bij de loopbaan ontwikkeling die jij voor je ziet. Zelfs over je horizon heen. Om deze zo goed mogelijk in afstemming te brengen met het werk en de werkgever voor wie je werkt. Nu en in de toekomst in duurzaamheid.

 

Yvonne

Mijn belofte aan jou:

Je krijgt van mij een luisterend oor én 200% inzet en betrokkenheid. Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg!

MET WELKE VRAGEN KUN JE BIJ MIJ TERECHT?
Weet je nog niet (precies) wat je wilt en zoek je een weg in de arbeidsmarkt jungle van mogelijkheden en kansen?

Wil je in de techniek werken maar heb je hier (nog) geen beeld bij? Of wellicht wil je meer weten over een andere sector zoals  de zorg, productie of logistiek?
Een deskundige die ook uit eigen ervaringen kan putten.
Kortom, ik ga jou op weg helpen en zorg voor de juiste verbinding!

Camilla

Mijn belofte aan jou:

“Betrokken en enthousiaste coaching tijdens
jouw zoektocht naar ander werk of opleiding.”

MIJN EIGEN ARBEIDSMARKTGIDS
Toen ik bij de Rabobank als Teamleider besloot om iets anders te gaan doen, heb ik een loopbaancoach traject gedaan. Doordat hij mij toen liet inzien dat ik de taken van een teamcoach die ik wel heel leuk vond, in een andere baan kon zoeken was ik er snel uit. Ik geniet ervan om mensen te laten ontdekken waar ze goed in zijn! Vaak is dit juist iets wat ze maar gewoon en makkelijk vinden. Ik mag ze dan helpen om dit meer in te zetten in een baan die goed bij ze past.

IK WOON IN DE REGIO
Roermond, dat betekent dan ook dat ik mijn gesprekken graag online via Teams doe. Mijn ervaring is dat dit als heel prettig wordt ervaren en dat ik heel effectief en gefocust samen met mijn kandidaten aan het werk ben. Natuurlijk ben ik geregeld in Maastricht en kunnen we dan ook een keer op het Werkcentrum afspreken.

MIJN FAVORIETE GERECHT
Ik lust eigenlijk alles, dus een echt favoriet gerecht heb ik niet. Maar als ik kook dan doe ik dat net als zoals ik coach, op gevoel en intuïtie. Ik kijk wat er op dat moment nodig is, werk niet graag met een recept maar liever uit de losse pols. Zo zijn mijn loopbaancoach trajecten ook altijd maatwerk, met zoveel mogelijke afstemming op wat jij nodig hebt op dat moment.

Stel je vraag

Heb je een vraag of wil je graag in contact komen met een van de arbeidsmarktgidsen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in de customer service

Sorry, op dit moment is het nog niet mogelijk om hier een keuze te maken

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in de energietransitie

Sorry, op dit moment is het nog niet mogelijk om hier een keuze te maken

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in de zorg

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in smart services

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in overig

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in de logistiek

Maak een keuze uit de volgende deelgebieden in de horeca/leisure/retail